Saç Bakımı

Permalı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Perma, 1872’den beri popüler bir saç şekillendirme yöntemidir. Daha önce saç yapısını değiştirmek için maşalar kullanılıyordu. Zamanla, perma yöntemleri gelişti. Gelişen perma yöntemleriyle birlikte permalı saçlarınıza nasıl bakım yapacağınıza dair ipuçlarını merak ediyor olabilirsiniz. Bunun nedeni, permanın saça zarar verebilecek güçlü kimyasallarla yapılmasıdır. Nasıl bakım yapılacağını, zararlarını ve daha fazlasını anlamanıza yardımcı olmak için bu makalede perma prosedürünün tamamını gözden geçireceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Permalı Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

  • Saçınıza perma işlemi yaptırdıktan sonraki 48 saat içinde saçınızı yıkamayın.
  • 48 saat saçınıza dokunmayın.
  • Saçı gevşek tutun. At kuyruğu veya sıkı saç modelleri ile şekillendirmeyin. Uyurken saçlarınızın karışmasını önlemek için ipek bir yastık kılıfı kullanın.
  • Saçlarınızı güneşten koruyun. Saçınızı UV ışınlarından korumak için hafif bir eşarp veya şapka kullanabilirsiniz.
  • Kimyasal işlem görmüş saçlar için üretilmiş ürünleri kullanmak daha iyidir. Saçınıza perma yaptıktan sonra şampuan ve saç kremi hakkında kuaförünüze danışın.
  • Perma, saçınızın besinlerini ve doğal nemini alabilen kimyasallar kullanılarak yapılır. Saçınıza haftada en az iki kez saç kremi uygulamak, saçınızı yeniden yapılandırmanıza yardımcı olacaktır. Saç kremleri, saçınızı oluşturmaya yardımcı olan konsantre miktarlarda kimyasallar kullanır. Kimyasal kullanmak istemiyorsanız, doğal içerikler kullanan organik bir durulanmayan saç kremi tercih edin.
  • Permalar kalıcı saç modelleri olarak adlandırılsa da sadece birkaç ay kalıcıdır. Permanızı korumak ve güzel görünümünü sürdürmek için en az 12 haftada bir düzenli rötuşlar yaptırmanız gerekebilir.
  • Perma yaptırdıktan sonra birkaç hafta boya uygulamalarından uzak durun. Renklendirme tedavileri, perma ve saç durumunuzu etkileyebilecek kimyasallar kullanır.
  • Saçlarınız kuru mu yağlı mı, kırılgan mı yoksa hacimsiz mi? Saç tipinize özel ürünlerle saç bakımı yaptırın.
  • Saçınızın bozulmadan sabit kalması için bir hafta kadar saçınızı fırçalamaktan kaçınmak daha iyidir. Bundan sonra, saçınızı nazikçe taramak için geniş dişli taraklar kullanın.
  • Düzleştiriciler, maşalar ve fön makineleri gibi diğer şekillendirme araçlarını idareli kullanın. Ayrıca, kullanmadan önce bir ısı koruma spreyi kullanın.

Ayrıca permalı saçlarla uyurken de dikkatli olmalısınız. Saçınızı toplamak, permalı saçla uyumanın en iyi yollarından biridir. Bu, buklelerinizin yastığa dayanmasını ve düzleşmesini önlemeye yardımcı olur. Böylece sabahları güzel, kabarık buklelerle uyanacaksınız.

Perma hakkında aklınıza gelebilecek bir sonraki soru, perma saçınıza zarar verir mi? Öğrenmek için bir sonraki bölüme ilerleyin.

Perma Saça Zarar Verir mi?

  • Perma, saçınızı yıpranmış, kuru ve cansız bırakabilir. Saç kimyasal işlemlere karşı savunmasızdır. Perma doğru yapılmazsa saç yıpranabilir. Bu nedenle, permanın profesyonelce yapılması önerilir.
  • Perma solüsyonunun durulanmaması kepeğe neden olabilir. Hidrojen peroksit gibi kimyasalların saçı yıprattığı bilinmektedir.
  • Kuru veya kırılgan saçlarınız varsa, perma yaptırmamak daha iyidir. Perma, kuru saçınızı hasara daha yatkın hale getirebilecek kimyasallar kullanır. Ayrıca saçınızın doğal nemini de alarak saç yapınızı bozar.
  • Kısa saça perma yapmak biraz zor olabilir. Doğru dalgayı veya bukleyi seçmek zor olabilir.
  • Boyalı veya zarar görmüş saçlarınıza perma yaptırmaktan kaçınabilirsiniz çünkü işlem daha fazla saçınızı kurutabilir ve buklelerinize zarar verebilir.

Bir Perma Ne Kadar Sürer?

Perma yaptırmak en az üç saat sürebilir. Kısa saçlar için permanın kalıcılık süresi en az üç aydır. Uzun saçlar için, permanın kalıcılık süresi beş ila altı aya kadar çıkabilir. Diğer tüm saç kimyasal tedavilerine benzer, permanın da artıları ve eksileri bulunmaktadır. Unutmayın, saçınıza perma yaptırmaya karar verirseniz, bakımın saçınızı sağlıklı tutmada etkisi oldukça büyüktür. Permalı saç bakımı için yukarıda belirtilen ipuçlarını izleyin.

Ayrıca Kuru ve Yıpranmış Saçlara Evde Bakım makalesini inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu